Site-ul www.primarie3.ro este în curs de schimbare. În cazul în care nu găsiți informația dorită pe acest site vă rugăm sa accesati www.old.prmarie3.ro
Școlile din Sectorul 3, modernizate după model german
În mandatul 2012-2016 au fost reabilitate și modernizate majoritatea școlilor și liceelor din Sectorul 3. Excepție în acest caz fac, deocamdată, acele școli care se află în clădiri de patrimoniu (două unități), unde lucrările vor fi finalizate după obținerea tuturor avizelor legale necesare, și acele școli (cinci unități) cuprinse în programul de reabilitare finanțat de Banca Europeană de Investiții. De asemenea, în 2016 a început un amplu proces de reabilitare și modernizare a tuturor grădinițelor din sector, pentru ca cei mici să aibă parte de tot confortul încă de la primii pași în sistemul de învățământ. Primele două grădinițe au beneficiat deja de lucrări integrale de reabilitare și modernizare, iar alte nouă au fost modernizate parțial. Anul acesta procesul de modernizare continuă la 11 unități de învățământ, dintre care șapte grădinițe și patru școli și licee. Școlile și liceele din Sectorul 3 s-au adaptat și noilor cerințe privind mediul online. Astfel a fost lansat eCatalogS3, catalogul digital. De asemenea, părinții și elevii sunt la curent cu toate activitățile și noutățile din instituțiile de învățământ prin intermediul portalului www.invatamantsector3.ro.
Reabilitare și modernizare
Au fost efectuate lucrări capitale de creștere a eficienței energetice și de modernizare a unităților de învățământ. Concret, lucrările de creștere a eficienței energetice au constat în termoizolarea pereților exteriori, termoizolarea învelitorii și înlocuirea tâmplăriei acolo unde a fost cazul. Lucrările de reparație și modernizare interioară au presupus refacerea finisajelor interioare, schimbarea corpurilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de încălzire, după caz, igienizarea spațiilor administrative, precum şi lucrări de reparații și refacere a instalațiilor electrice și sanitare. Pe lângă îmbunătățirile aduse infrastructurii educaționale, în 2016 curțile a 17 unități de învățământ au fost transformate radical, fiind reamenajate peisagistic.
În cazul grădinițelor, pe lângă lucrările amintite au fost reamenajate și locurile de joacă, s-au creat spații de așteptare pentru părinți.
În cazul școlilor și liceelor, s-au amenajat terenuri de sport și piste de atletism la cele mai înalte standarde. De asemenea, anul trecut a fost dat în folosință complexul sportiv de la Școala gimnazială nr. 195, dotat cu bazin de înot, două terenuri de sport multifuncționale închise și un teren de fotbal în aer liber, situat pe terasa clădirii. Pentru ca orele de curs să se desfășoare în cel mai interactiv și modern mod, fiecare clasă este acum dotată cu videoproiector cu ecran de proiecție și instalație de sonorizare.
Totodată, în școli se regăsesc camere de supraveghere, pentru că ne preocupă siguranța elevilor noștri, precum și internet wireless, necesar desfășurării orelor de curs la standarde europene și nu numai, ținând cont că am lansat și eCatalogS3, aplicația online de notare a elevilor.
Catalog online
În toate scolile din Sectorul 3 a fost implementat catalogul electronic!
La începutul anului școlar 2015-2016 primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, împreună cu ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, au lansat, în premieră, platforma eCatalog S3. Pentru prima data în România, profesorii au renunțat să meargă la ore cu tradiționalul catalog, acesta fiind înlocuit de un laptop, de pe care, prin intermediul tehnologiei wireless, pot accesa aplicația eCatalogS3. Aplicația vine în sprijinul profesorilor şi părinţilor, creând o comunicare mai eficientă între aceștia.
Aplicația poate fi accesată printr-un cont propriu, realizat în urma emiterii unui cod unic necesar procesului de înregistrare. Profesorii oferă elevilor note, absențe, şi/sau observații ce sunt trimise prin SMS către părinți. Profesorii au posibilitatea de adăugare a scutirilor, stabilire a notei la purtare, analizare a întregii situații școlare pentru elevii clasei lor.
În ceea ce îi privește pe părinți, și aceștia au parte de o serie de avantaje, fiind notificați automat, prin sms, asupra notelor, absențelor și/sau observațiilor pe care copiii lor le-au primit. De asemenea, pot consulta în timp real, prin intermediul contului lor, foile matricole, rapoarte comparative pe clase, materii și ani şcolari.
Un alt avantaj al aplicației eCatalogS3 îl reprezinta automatizarea anumitor sarcini, respectiv emiterea rapoartelor necesare Inspectoratului Școlar sau Ministerului Educației și Cercetării Științifice. Se creează așadar mai mult timp pentru monitorizarea și îndrumarea colectivului de elevi, atât de necesare pentru educație. Prin utilizarea eCatalogS3 este preconizată o creștere a performanțelor școlare cu 20% și o scădere a numărului de absențe cu acelaşi procent.
Portalul de învățămant
Prin www.invatamantsector3.ro, Primăria Sectorului 3 își dorește să promoveze munca elevilor și să prezinte poveștile din școlile Sectorului 3. Portalul oferă în timp real știri din cadrul procesului de învățământ al sectorului, precum și noutăți generale din educație, necesare atât elevilor, cât și părinților acestora.
Considerând că au nevoie și de aprecieri în urma muncii lor, elevii pot regăsi pe această pagină descrierea evenimentelor la care participă, a concursurilor la care iau parte, precum și albume cu fotografii. Pagina vine cu o rubrică specială, și anume excelența din educație, prin care își propune să aducă în atenția cititorilor povești ale elevilor speciali, cu talente deosebite și rezultate educaționale demne de a fi povestite tuturor. Profesorii reprezintă și ei o țintă a acestei rubrici, ținând cont de efortul depus pentru a realiza concursuri cât mai interesante și evenimente dintre cele mai reușite. De asemenea, portalul vine și cu rubrici pentru părinți și profesori, unde aceștia pot regăsi noutăți ce îi interesează în mod direct.
Ne referim aici la informații profesionale, necesare profesorilor, pentru ca sistemul de învățământ din sector să se încadreze în standarde europene, dar și la informații necesare în educația copiilor, de care părinții sunt direct interesați. Odată cu portalul, au fost lansate și site-urile tuturor unităților de învățământ preuniversitar din Sectorul 3.
Astfel, pe pagina fiecărei instituții de învățământ, atât elevii, cât și părinții pot regăsi informații necesare desfășurării procesului educativ, respectiv oferta educațională, evenimente din cadrul școlii, dar și formulare pe care aceștia și le pot descărca de acasă pentru ca înscrierile sau diferite activități să funcționeze cât mai eficient.